vrijdag 31 december 2010

Happy Newyear, and capture the moments!!

Ik wens iedereen alvast een hele goede jaarwisseling toe!
Met heel veel mooie fotomomenten! Leg ze vast, hoe onbeduidend het ook lijkt....het zijn zulke mooie herinneringen voor later! Papa of mama die een verhaaltje voorlezen, samen een spelletje doen, een foto van de knutsels die gemaakt worden, opa en oma die met de kleinkinderen spelen. Of gewoon, als ze lekker bankhangen voor de TV.De dagelijkse rituelen, zoals het ontbijt, of het avondeten, de broodtrommeltjes die klaargemaakt worden en d e tasjes die klaargezet worden, de eerste keer naar de peuterspeelzaal, kleuter of basisschool. Fotografeer bv de kapstok van je kind, met zijn/haar naamplaatje erboven,het tafeltje waar ze aan zitten... of alle laarzen die bij de deur staan, waar je je constant aan ergert omdat je je nek er bijna over breekt..., om maar te zwijgen van de hele lego uitstalling in je woonkamer....en wat dacht je van de stoeimomenten met papa? Dit zijn allemaal dingen die wat zeggen over jullie leven, teveel om op te noemen...het zijn de kleine dingen waar je niet zo bij stilstaat, de details,en zo vreselijk leuk om later op terug te kijken!

Denk je er al een tijdje over om een professionele fotoshoot van je kinderen, je dierbaren te laten maken? Doen! Gewoon doen. Door mij, of door een andere fotograaf, maakt niet uit,laat het vast leggen.Het is het echt waard. Ondertussen ben ik jaloers op al die mensen die gezinsfoto's laten maken, want dat mannetje van mij probeer ik al twee jaar zo ver te krijgen.Ik probeer hem aan zijn verstand te peuteren dat het er niet om gaat hoe ' mooi' we er op staan, natuurlijk is dat wel mooi meegenomen, maar dat het het moment is wat ik zo graag wil hebben van ons vieren.Hebben jullie al medelijden met me? ;>))

Eén van mijn voornemens is om mijn eigen foto's meer te verwerken. Dat schiet er gewoon bij in naast mijn Jola Mulder Fotografie gebeuren. Ik maak privé foto's genoeg, maar ze halen in d e meeste geval de printer niet eens.
Van 2008 heb ik een jaarboek laten maken voor allebei de kinderen, met de highlights van dat jaar. Het is een heel schattig klein vierkant fotoalbumpje geworden, maar voor de opeen volgende jaren is het er niet van gekomen.Zo jammer.

Gelukkig heb ik dit blog ook nog. Sinds vorig jaar laat ik mijn hele blog per jaar afdrukken in boekvorm in Amerika.Niet duur, en helemaal leuk! Hier heb ik het laten doen ; www.thecutestblogontheblog.com. Echt een aanrader als je blogt en het graag bewaard wilt houden.

Dus voor 2011 ; Cherish the moments!!! En leg ze vast!

Photobucket

( met dank aan kleine Joris)

2 opmerkingen:

* Daniëlle * zei

Tja, ze zeggen toch ook: bij de handigste klusjesmannen liggen de klussen te wachten... zo is het dus ook bij fotografen. ;-) Helaas kan ik de jonge jaren van mijn kinderen niet over doen, had wel andere foto's gemaakt nu, maar ja, het is niet anders... Ik haal de schade nu wel in, maar het is anders. Ik wens jullie een goede jaarwisseling en een fantastisch 2011 toe! Enne... Herman, kom op zeg, doe eens een keertje mee met een fotoshoot! ;-)

Fia zei

Goeie en.... welkome tips Jola ik ga ze zeker onthouden er zitten leuke bij!
Ik wens jullie allemaal een heel mooi en gelukkig Nieuwjaar toe in gezondheid.

Lieve groetjes Fia
Schattige foto!