zaterdag 22 januari 2011

De schrik van het bos..

Photobucket
Het is niet grappig als je achter de hond aan moet, omdat ze achter het huis een andere hond gespot heeft ( SPEEELUUUUHN!), dan over de heg moet klimmen, en dat alles in PYJAMA.Ik kan dan roepen wat ik wil, maar dan zitten er bananen in haar oren.
Ja, ben de hele hondencursus doorgelopen met haar, maar we hebben nu te maken met een Ridgeback in de pu-ber-teit.De mensen met een Ridgeback voelen nu helemaal met me mee,weten waar ik over praat, ik sta hier niet alleen in, ik weet het zeker...

Net als je haar bijna kunt aanlijnen, de andere hond, toevallig ook een RR, niet in haar geinteresseerd , er dan van allerlei kanten honden aankomen.....te laat!
Cézai is nu in een snoepwinkel belandt, en zet de boel mooi op stelten en jut ze allemaal op.Ze houdt wel van een feestje en binnen enkele seconden scheuren er zes honden achter elkaar aan over een zwart modderig maisveld, met haar als aanvoerder.
De Dalmatier was geen Dalmatier meer, volgens mij zegt dat genoeg.

En ik stond er bij en keek ernaar. In Pyjama, lange jas aan, muts op, make-uploos, kortom, de schrik van het bos.
Gelukkig zagen ze er allemaal de humor wel van in, op eentje na, die keek met z'on zuinig mondje, en ik hoorde haar denken.....onopgevoed beest.
Ze waren allemaal zo lief om niet door te lopen, want zij loopt dan gewoon met ze mee, alleen maar oog voor de andere hond.

Ach, en weet je, ik kan gewoon nooit echt boos op haar zijn. Wie kan er nou boos zijn op z'on hond? Zo trouw, lief,grappig, tolerant en aanhankelijk. En gisterochtend nog ging ze tussen mij en een hele grote brede man in staan in het bos. En dan echt groot en breed. De man bleef midden op het pad staan met zijn armen overelkaar.Geen normaal gedrag,en de Ridgeback heeft een neus voor afwijkend gedrag.Haar haren gingen recht overeind staan, eerst grommen , en toen blaffen als een gek.Uiteindelijk liep het allemaal wel goed af,de man was bang dat ze wat zou doen, en niet geheel overtuigd toen ik zei dat zijn gedrag naar mij bij haar beschermingsdrang opriep. Als U mij niks doet, doet de hond ook niks, zei ik. Met een lachend gezicht welliswaar, want je weet maar nooit.( oh ja, had ik er al bij verteld dat ik er toen net zo bij liep als vanochtend? ssstttt.)

En oh ja, hoelang duurt het ook alweer voordat een Ridgeback volwassen is? Pas vanaf dat ze 2,5 jaar zijn dacht ik.Dus die moet ik nog heel lang bananen uit dr oren zien te trekken . Nou ja, als het hier bij blijft, kan ik er wel mee leven :>)

2 opmerkingen:

Ageeth zei

Ow jola, wat erg !! Ik zie het helemaal voor me Hahahaha
Maar wel super dat ze je zo beschermt.
LIefs Ageeth

Anoniem zei

Actieve zondagochtend, ik heb er wel een beeld bij, grinnik, nu die charmante foto's van jou nog. Gatsie en dan zo'n grote man, blij dat je Cezai hebt.