vrijdag 28 januari 2011

Spannend.....

Photobucket
De ritjes naar de voorlichtingsavonden en de open dagen hebben we nu achter de rug.
Joel wist vanaf dag 1 al naar welke school hij graag zou willen.Natuurlijk een beetje bevooroordeeld ,omdat hij er 1 x in de week al een ochtend komt.En daarom is die school al heel vertrouwd voor hem. Moet zeggen,na de voorlichtingsavond hadden wij er ook wel een goed gevoel bij. Een kleine school, 650 leerlingen,niet te grote klassen, met oog voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind.Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd waar ze aan deel mogen nemen,om de kinderen uit te dagen , te motiveren en te stimuleren om hun grenzen te verleggen.

De andere school, hier veel dichter bij, staat van vroeger uit ook bekend als een hele goede school.En dat is het nog steeds.Maar bij de voorlichtingsavond hadden wij al zoiets van ; Nee, de manier waarop zij zich presenteren past niet bij Joel. Tel daarbij op dat ze z'on 1300 leerlingen hebben, en dat Joel het type mannetje is die je niet hoort en ziet in de klas.Het zal niet de eerste keer zijn dat hij onder sneeuwt.
Samen zijn we naar de open dag geweest, en Joel vond ten eerste de school al veel te groot. Dat krijg je dan als je zelf al van een kleine school komt :>)

Toen naar de open dag van die andere school.We kwamen binnen, en Joel werd gelijk al herkent door een leerkracht en de concierge, en liep daar al rond alsof hij er dagelijks kwam.Weer een voorlichting bijgewoond, en we zijn nu helemaal om. Deze school
moet het worden. Maar eerst de Citotoets nog volgende week....Lieve Joel, meer dan je best kun je niet doen..

Photobucket

3 opmerkingen:

blogvanco zei

En zo is het maar net, meer dan je best kun je niet doen. Succes in de "schoolstrijd", heel herkenbaar allemaal, wij gaan morgen eens snuffelen op een school (in de achtertuin).
Groet, Corine

Ageeth zei

Wat fijn dat jullie eensgezind zijn in de keuze voor de school!
Wens Joel maar heel veel sterkte van mij bij zijn Cito !
Liefs Ageeth

Fia zei

Ohhh wat een mijlpaal!!! En fijn dat je dan een goeie keuze kan maken waar je je goed bij voelt is toch het allerbelangrijkste!

Succes met de cito toets Joel!
En....Jola wat een beauty van een foto!!

Groetjes Fia