dinsdag 15 november 2011

" Siiiihnterklaaaasje ....

...kom maar binnen met je knak ! " zong Quinty altijd toen ze nog een mini Quinty'tje was..:>)

Photobucket
( Vriendinnetje Renée was ook gezellig mee )


Sinds vorig jaar geloofd ze niet meer , maar geheel volgens traditie gaan we gewoon elk jaar nog met zijn allen naar de intocht.Nee, ' geloven' doet ze niet meer, maar vervolgens is ze wel heel erg druk met het Sinterklaasjournaal, Het huis van Sinterklaas, sinterklaasspelletjes op de PC en allerlei Sint dingetjes aan het uitprinten.

Dit jaar waren we aan de late kant, en hebben we eigenlijk voor het eerst sinds Joel geboren is de intocht gemist. Maar gelukkig stond de goede man en zijn Pieten nog op een podiumwagen te feesten, en zagen we nog net hoe Americo werd weggereden in een super de luxe grote paardenvrachtwagen helemaal alleen voor hemzelf. Had ie ook wel verdiend.

PhotobucketChuma was ook mee, het dametje is nu 6 maanden, en zit weer in een andere levensfase. Dus weer in het kader van het socialiseren mee naar Sinterklaas. Want hier op de boer komen we niet veel tegen ..En een niet goed gesocialiseerde Ridgeback is niet altijd een leuke Ridgeback( Geldt natuurlijk voor alle honden, alleen hebben deze nogal wat kilo's en spieren in de strijd te gooien) .Nou, ik had spijt als haren op mijn hoofd .Totaal niet meer aan haar vraatzucht en de pepernoten gedacht. Als een stofzuiger ging ze door de straten, het was een waar walhalla voor haar. Ik denk dat de gemeente haar wel graag in dienst wil nemen.
En vervolgens waren de pieten ook niet te beroerd om haar wat toe te stoppen.

Photobucket
Photobucket

En wat dat socialiseren betreft ; laat maar. Die is echt nergens van onder de indruk. Vind alles normaal. Dwars door de mensenmassa. Langs fanfares. Geaaid worden door de Pieten.Ballonnen die naast haar knapten.Ze haalt er gewoon haar Ridgebackschouders voor op.

( Esther en co,www.kaniakilah.nl ,jullie fokken honden met heel veel zorg en aandacht en met super karakters !
Dat blijkt uit alles ! Wij zijn iig super blij met onze twee meisjes ! )

En natuurlijk mocht de schoen weer gezet worden. En ze zongen er zowaar nog liedjes bij ook...
Photobucket

( Photo's by I phone )

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gezellig foto's, mooie beeldspraak Jola!

Wat schattig dat Quinty - leuk meisje! - toch helemaal in de Sinterklaassfeer blijft, kun je echt van genieten als mam! Onze Lisa gelooft sinds vorig jaar niet meer in Sint, maar komt er dit jaar ook echt voor uit. Zit ze telkens zo wijs heimelijk naar ons te knipogen wanneer we het met Boris over Sint en Piet hebben. Schiet ik spontaan van in de lach! Mooie sfeerfoto ook van de geschenken voor jullie huisdeur. Liefs, Tammy

blogvanco zei

Whaaaah dit is weer 'zo'n geweldig verhaal, super. En heel herkenbaar hoor. Ons Bartje is er ook zo druk mee, heeft de hele open haard versierd met Sint en Pieten, hoort van alles op het dat 's avonds ... en dat terwijl hij nu wel weet hoe het zit hoor.
Geweldig toch?
Ik zou nog wel kind willen zijn hoor!

Esther zei

Geweldig verhaal.. Wij zitten er nog midden in maar het is en blijft genieten.