dinsdag 24 januari 2012

Winterdipje...Mallorca en een fotoshoot

Oké, tis weer zover..ik ben weer helemaal klaar met de winter.

Nou weet ik wel dat we tot nu toe geen echte winter hebben gehad. Jammer, een paar weekjes sneeuw daar hou ik echt wel van, maar niet te lang.Wat niet is kan nog komen natuurlijk, maar ik vind het leuk geweest zo.

Ik wil zon ! En dan zon van dat ik de deuren open kan zetten, dat we buiten kunnen eten, dat de kinderen lekker buiten spelen , en ik geen Uggs meer aan hoef. Die gebruik ik namelijk als pantoffels thuis. Zegt denk ik wel iets over mijn koukleumerige toestand. ( en zeker niet doorvertellen van mijn voorverwarmde bed ! ).

Ik wil zon van dat de honden lekker lui buiten gaan liggen op hun loungebed ;), van het op blote voeten lopen, gewoon buiten op een stoel zitten en dom om me heen kijken hoe mooi alles wel niet is....dat soort zon.
Van watermeloen en ijsjes , lange zwoele avonden ( alhoewel die ook steeds verder te zoeken zijn lijkt het wel ), en balen van al die muggen die elk jaar groter worden .

Gisteren scheen hier de zon even.Ik trok het gordijn open, want die scheen recht in mijn monitor, draaide mijn bureaustoel bij en voila ! Even een paar zonnestraaltjes absorberen achter het glas.En dat is behoorlijk warm. En oh ja..je wordt er lui van ook, dus maar niet te lang.

Bedacht ik me ineenkeer dat ik vorig jaar een paar collages klaar had gezet van onze vakantie op Mallorca. Wordt toch tijd om die eens te posten, kunnen we lekker alvast in de stemming komen.

We zaten in een hotel in Porto Petro , een klein vissersdorpje in het zuiden van Mallorca. Ongeveer een uur rijden van Palma.Met twee prachtige baaitjes, met helderblauw water.
We kregen er een auto bij, en dat was ook wel nodig . Maar zo hebben we mooi het eiland rond gereden en van alles gezien. Ook Palma is echt prachtig met zijn oude centrum.

Dit zijn allemaa I phone foto's Had ik me vast voorgenomen om zo onze vakantie vast te leggen.
Natuurlijk had ik mijn grote vriend ook wel mee, maar de meeste foto's toch met de telefoon gemaakt.
En het is heerlijk verfrissend. Het ermee doen met wat je hebt.Met je telefoon valt er niks in te stellen of te regelen. Te weinig licht ? Geen iso die je omhoog kan gooien, niks een stop overbelichten en al helemaal geen lichtsterke lens.Inzoomen? Doen we helemaal niet aan met foon, wordt alles korrelig. Dus gewoon zelf wat meer naar voren of naar achteren lopen. What you see is what you get !

Photobucket

Photobucket


Photobucket

En weten jullie al waar jullie naar toe gaan deze zomer ?

En voor wie het wil zien, op mijn fotoblog staat de eerste buitenshoot van dit jaar ( brrr)

http://jolamulderfotografie.blogspot.com/2012/01/silly-sisters.html

En als de link niet werkt, en dan snap ik nog steeds niet waarom dat niet meer werkt, even op het logo van mijn fotoblog klikken linksbovenin.

Bedankt voor het kijken !

3 opmerkingen:

Marielle zei

Jee Jola... wat doe je nou...

nu wil ik helemaal weg naar de zon...

leuke fotos!!!

Fia zei

Ja ja de winterdip slaat genadig toe Jola....pffff !!!!
Ook als je in de spiegel kijkt.....
Ik waande me toch even in de zomer door het zien van jouw foto,s en je verhaaltjes.
En dan hoor ik net dat het volgende week gaat vriezen....behoorlijk dus er staat ons nog wat te wachten, blijf jij maar wat zonnige foto's plaatsen om ons uit de winterdip te houden..

Groetjes Fia

* Daniëlle * zei

Geloof dat je foto's een deel buiten beeld vallen bij mij... ;-) Maar, leuk om ff wat te zien van jullie vakantie vorig jaar. Al is het jammer om geen echtheelmooiefoto's te kunnen zien, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik ga wel ff naar je fotoblog. Hahaha.
En het is nog helemaal geen winter geweest!