woensdag 10 augustus 2011

Photochallenge day 9 + 10

Day 9 ; Someone you love..

Dit was een hele moeilijke voor veel van ons. Want hoe kun je nou kiezen tussen je geliefden ? Natuurlijk kan en hoeft dat niet, en een paar onder ons zijn daar dan ook heel creatief mee omgegaan. ;>)Ageeth ;Tja ik hou toch echt van Jaap en hij van eten en drinken
Photobucket

Petra ;Jeetje wat vond ik het moeilijk, tuurlijk zijn er genoeg mensen waar ik van hou maar ik wilde wat anders, heb nog even aan de kapper zitten denken of aan de chefkok van ons favoriete restaurant wahaha. Uiteindelijk toch maar weer Bea, een foto van een foto met mijn handen in hartvorm ervoor ;-))

Photobucket

Dilly ;Wat een ongelooflijk moeilijke opdracht vandaag. Wie moet ik nu kiezen, wie moet ik op de foto zetten? Ik hou van Chris, mijn man, van mijn kinderen en natuurlijk mijn kleinkinderen. Ook heb ik een moeder van 83 jaar waar ik van hou. Goede vrienden, buren waar ik veel om geef. Kortom ik kan een groepsfoto schieten maar (bijna) iedereen is op vakantie.
Deze keer speel ik een beetje vals...deze foto is een paar weken oud. Het is Nimra een kleindochter en wanneer je de foto ziet dan begrijp je dat ik wel van haar 'moet' houden.

Photobucket

Danielle ;Iemand van wie je houdt. Dat zijn er natuurlijk wel meer. Maar mijn kinderen zijn niet thuis, mijn ouders willen niet graag op de foto, mijn zussen zijn op vakantie met hun gezin, dus is het mijn allerliefste schatje geworden. ;-) Hier is hij lekker voor ons aan het koken. Zo fijn als je thuis komt uit je werk.

Photobucket

Zelda ;Lieve Max
Photobucket

Chantal ;
Photobucket

Annika ;Hoe kan ik nu kiezen tussen deze 2 toppers? Ik hou enorm veel van allebei :-D
Photobucket

Esther ;k kon niet kiezen tussen de 3 mannen dus allemaal maar te gelijk op de foto.

Photobucket

Jacky ;
Photobucket

Tineke ;hierbij mijn foto voor dag 9: Someone you love. Het is een foto van mijn moedertje. Vandaag speel ik niet helemaal eerlijk, want hij is niet van vandaag. Alles loopt tegen vandaag en zie geen kans om een foto van iemand te maken, ik ben heel zielig alleen thuis vandaag tot erg laat. Vandaar zo.
Photobucket

Joke ;Ik heb de hele dag nagedacht wat ik met de opdracht van morgen moet.
Ik hou van mijn gezin,heel veel.
Familie en vrienden.
Maar dan moet ik ze allemaal op de foto zetten,en dat gaat voor mij niet
meer,daarom heb ik gekozen voor Karen,en ik vind het ook heel speciaal om
haar bij jou op het blog te kunnen zetten,met deze opdracht.

Maar het is heel speciaal voor me om nu voor Karen te kiezen,dat houd niet
in dat ik niet van de rest hou.
Photobucket

En die van mij ;Ik vond het ook erg moeilijk, want zoals ik al zei, hoe kun je nou kiezen ? En kan natuurlijk niet iedereen op de foto zetten, dus er moest gekozen worden, en om deze drie kanjers kan ik niet heen ; zij zijn gewoon mijn leven.
Joel-Quinty-Herman <3
PhotobucketDay 10 ; A childhood memory


Ook deze opdracht maakt veel los merk ik wel..
Mooie, grappige en ontroerende verhalen vulden mijn Postvak.
Lees het zelf..

Joke ;
Joke ;Herinnering uit mijn jeugd,nu deze foto is gemaakt door een fotograaf van
het tijdschrift Margriet,ik heb in de Magriet gestaan in 1955 ik was toen
2,5 jaar oud samen met mijn moeder,vindt je het niet leuk?
Ook heb ik al voor een paar jaar terug naar de Magriet gebeld of ik de
Magriet nog kon krijgen of een kopie ervan,want helaas heeft mijn vader de
magriet weggegooit omdat deze kapot was dus dacht hij weg ermee,dood zonde
toch?
En wie weet als het nu op jou sité staat dat iemand een idee heeft hoe ik er
wel aan kom,de Magriet waar het in gestaan heeft is van ongeveer Juli 1955
tot Nov 1955 en ik denk dat het destijds een maandblad was.
Photobucket


Annika ; Het is trouwens een foto van 'de hoge bult' op wesselerbrink. We gingen daar vroeger wel eens heen en dan renden/rolden/glijde we daar vanaf. Ik kan het beste nog herinneren dat ik daar vaak met mijn broertje ben geweest.

Photobucket

Jacky ;
Photobucket

Esther ;Ik speelde altijd graag met poppen en barbie’s en ik dacht dat het haar vanzelf wel weer zou aangroeien.

Photobucket

Chantal ;k had altijd een winnie the poof knuffel,en was helemaal gek van alles wat met winnie the pooh te maken had..
de 2 clowns zijn mijn beste vriendje Michael en ik ;) '
Photobucket

Danielle ;Eerst wilde ik mijn oude knuffelkonijn op de foto zetten. Maar omdat dat wel erg voor de hand ligt wilde ik wat anders. Heb nog rondgesnuffeld bij mijn ouders thuis, maar er was niet echt iets leuks/geschikts vond ik. Dus toch maar het konijn. Toen ik klaar was met fotograferen zag ik ineens de theekopjes van oma in mijn keuken. En natuurlijk heb ik daar jeugdherinneringen aan. Bij oma kregen we altijd een kopje thee in echte, deftige theekopjes mét schoteltje. Altijd met een koekje én een chocolaatje erbij. Natuurlijk.

Photobucket

Petra ;
Deze knuffel is nog over van mijn kindertijd, hij is incompleet want er hoort nog een leuk beertje bij maar dat beertje is kwijt, mijn moeder heeft destijds alles afgezocht maar nergens te vinden. Het typische is dat dit hondje kriebelhaartjes heeft; van die harde net een ruwharige hond maar dan nog harder, het beertje daarentegen was gemaakt van een heerlijk zachte stof en dus beter geschikt als knuffel.
Dit hondje heeft een eigen plek in de woonkamer op een comfortabele fauteuil ;-))

Photobucket

Tineke ;De boerderij, daar heb ik van jongs af aan vele uren met mijn vader doorgebracht. Ik ging als een schaduw mee met mijn vader en mocht altijd helpen (ook al was het van de wal in de sloot). Hoe vaak ik niet in de groep gevallen ben omdat ik de overstap van de koeien naar de gang niet kon maken is niet te tellen op 1 hand. En dan mocht moeders me weer in een wastobbe wassen (een douche hadden wij toen nog niet).

Photobucket

Ageeth ;Hier mijn jeugdherinnering.
Vroeger toen ik als stadsmeisje bij mijn oom op de boerderij in Hellevoetsluis mocht logeren, liep ik altijd achter hem aan. Als hij dan aan het melken was, mocht ik ook op het krukje zitten. Deze heb ik van hem op mijn trouwdag gekregen..
Bertha 23 in de tuin van mijn vriendin was zo vriendelijk om met mij op de foto te gaan.

Photobucket

Dilly ;Door vervelende omstandigheden heb ik werkelijk niets uit mijn jeugd. Alleen de herinneringen
Maar, ooit vertelde ik Chris dat ik vroeger 2 Esso dierenboeken heb gehad. De plaatjes die je bij tanken gratis kado kreeg, heb ik niet van mijn vader maar ik kreeg ze van de vader van mijn hartsvriendin. Het zal Chris niet zijn die, via Marktplaats, voor mij deze dierbare boeken op de kop heeft getikt. Ik koester ze, alsof ik de plaatjes er zelf heb ingeplakt.
Photobucket


En de mijne... waar moet ik beginnen ? Als eerste kwam in mij op mijn vader, die een hoofddoek opdeed, en zich voordeed als een oud vrouwtje inclusief krakerige stem en ons dan achterna zat om de tafel heen, maar hoe leg je dat vast ?
De foto van Annika had ook de mijne kunnen zijn. Mijn broertje en ik zijn opgegroeid aan dat park, en d e bult was nog geen twee min. lopen.Hele zomers speelden we daar, en s'winters als het maar even kon met de slee er van af, of schaatsen op de vijver. En zo heb ik veel van die herinneringen. Maar ook weer van mijn vader die mij leerde dmv een handig trucje hoe je een draad door een naald kreeg, of hoe hij mij het liedje leerde van Doris Day ; Que sera, sera.. Ik was 11 of 12, en zat in wat je nu groep 8 noemt.Mijn vader heeft zelf ook in een bandje gezongen, dus ik heb het niet van een vreemde..
Photobucket8 opmerkingen:

Petra zei

Tja, niet alle herinneringen zijn vast te leggen maar staan gelukkig wel in je geheugen gegrifd ;-))

Leuke foto's van iedereen maar op de een of andere manier pakt die ene foto van Karen mij, ken haar helemaal niet en Joke ook niet maar toch doet het iets.

k.terbraak zei

Dank je wel Petra,ik zal het uitleggen,Karen was mijn Dochter en ze is overleden 04-01-2005.
Ze is 30 jaar geworden,helaas.
En het doet me heel veel om jou woorden te lezen.Dank je wel.
En het was een foto van een foto en telkens ging de flits af daarom toch wel een beetje aparte foto.

marja zei

ooh jola ik heb ze al een paar dagen niet doorgestuurd sorry! ga ik vanaf vandaag weer doen!

en joke: misschien kan je in dde margriet zelf een oproepje plaatsen of iemand hem nog heeft. volgens mij zijn er veel mensen die al die jaargangen nog hebben en daar zijn er vast ook wel een paar van die ze eens weg doen, of familie... succes kan me voorstellen dat je wil hebben!

Petra zei

Marktplaats?

Ans zei

Jeetje zeg, wat kan zo'n opdracht gevoelens losmaken, ik zou ook heel goed weten wat ik zou plaatsen, het zijn trieste momenten die je deelt maar ook weer mooie...... Ik vind het een eer dat jullie dit allemaal plaatsen en delen, ik krijg er een warm hart van....

k.terbraak zei

Lieve Allemaal,
Wat is het toch fijn om alle reacties te lezen,en ja soms is het heel fijn om momenten te delen,of ze nu triest of vrolijk zijn dit is het leven,tastbaar of niet tastbaar het ontroerd.

Tineke zei

Ik kan me zo voorstellen dat je deze foto ingezonden hebt Joke. Wat een mooie foto en wat een mooie herinnering, die je voor eeuwig in je herinnering gegrift staat.

k.terbraak zei

Ik wil gewoon nog iets schrijven wat ik al gelijk had moeten doen,Jola grandioos de foto van je vader,en wat lijkt jou vader daar op jou,ik begrijp als geen ander dat deze foto heel emotioneel voor je is,maar toch het is dierbaar en een herinnering die een plekje heeft waar het altijd heel goed bewaard blijft,in je hart.